Broms – Familje­företaget med fokus på miljö

Broms Renhållning är ett familjeföretag i den lilla skärgårdskommunen Oxelösund. Här har vi funnits sedan 1954 då morfar Bruno tillsammans med sin kamrat Nisse Broms startade företaget.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Men än idag har Broms Renhållning hand om kommunens hushållsavfall. Med en stor portion entusiasm och osviklig stolthet har vi också utökat verksamheten med bland annat Frontlastare, Liftdumper, Lastväxlare, Kranbilar, Spol-Sug bil och Styckegodsbil.

Vår vision

Branschens hållbaraste helhetsleverantör inom miljöservice.

Våra kärnvärden

Vår företagskultur bygger på tre värdeord som utgör själva hjärtat, grunden för vår verksamhet. Engagemang, Flexibilitet och Stolthet. De vägleder oss i vårt uppdrag att leverera enastående renhållningstjänster och att göra en positiv skillnad för oss alla och vår miljö.

Engagemang

  • Engagemang är kärnan i allt vi gör. Vi sätter våra kunder och deras behov i fokus. Vi lyssnar (och snackar sen gärna lite skit).
  • Varje dag arbetar vi för att för att förbättra miljön och samhället i stort genom att leverera toppklassiga avfalls- och återvinningstjänster.
  • Vårt engagemang för miljön och om oss alla, driver oss ständigt söka efter innovativa lösningar och att samarbeta nära med våra kunder och vår kommun.

Flexibilitet

  • Vi ser oss som ett innovativt familjeföretag, ständigt på tå för att utveckla vår verksamhet
  • Flexibilitet för oss handlar om att vara redo för våra kunders specifika behov anpassa våra tjänster och lösningar så det blir så bra det bara kan bli.
  • Vi är flexibla i vårt sätt att jobba, vi har snabba beslutsvägar som gör att vi kan agera snabbt

Stolthet

  • Vi känner en djup stolthet över att få förvalta det som morfar en gång startade – Broms renhållning.
  • Vi är stolta över att vara en del av lösningen för en renare och mer hållbar värld.
  • Vi är också stolta över att ständigt skapa innovativa sätt att minska vår miljöpåverkan, anpassa oss efter ny teknik och lösningar inom branschen.

Grymma medarbetare

Vi vill inte bara bidra till en schysst miljö, vi vill också vara ett schysst företag att jobba på. Vi vill att våra medarbetare ska trivas, för vad vore vi utan dem? De kan det mesta inom avfall och återvinning. De kan också det mesta om kundnöjdhet. Det ligger liksom i deras egna DNA.

Våra grymma medarbetare är i särklass bäst på innovativa lösningar. Vi blir ständigt imponerade över hur de gör det, och att de gör det. Plötsligt har de förslag på lösningar vi inte trodde var möjliga. Kanske är det också därför vi får allt fler företagskunder, eftersom vi faktiskt hittar lösningar på de mesta inom avfall och återvinning.

Våra medarbetare är också mästare på att navigera genom gator och torg, mellan träd och buskar, för att komma fram med såväl sop- som kranbilar. Imponerande är bara förnamnet. De ser också till att det som kan återvinnas hamnar där det ska i avfallstrappan.

Vår historia

Broms Renhållning startades 1959 av Bruno Adolfsson och Nils Broms. Då handlade det om främst om insamling och transport av Oxelösunds kommuns hushållsavfall. 30 år senare, 1989, tog Brunos son Burt Adolfson över verksamheten och 60 år efter starten tog Brunos barnbarn Tomas och hans fru Malin över.

Det är inte utan att vi är lite stolta över vår historia. Men det är inte bara stolthet som driver oss, det är också en genuin önskan om att bidra till en bättre miljö och skapa en mer hållbar framtid. För oss idag – och för kommande generationer.

Hållbarhetsarbete

En av våra styrkor är vårt fokus på att hitta hållbara lösningar för våra kunden. Vi arbetar hårt för att tillgodose våra kunders behov och önskemål, och strävar alltid efter att överträffa deras förväntningar.

Avfallshantering och återvinning har, som vi alla vet, en stor påverkan på miljön. Vi arbetar därför själva aktivt för att minska vårt miljöavtryck så mycket som möjligt. 

Under årens lopp har vi investerat i moderna utrustningar och tekniker för att optimera återvinningen av olika material. Vi har implementerat en rad åtgärder för att minska vår energiförbrukning och våra utsläpp. Och vi arbetar aktivt med att återanvända och återvinna material internt i företaget.

Ökad kundnöjdhet

Allt detta har lett till en stor kundnöjdhet och långvariga kundrelationer. Broms har även utvecklat en rad innovativa lösningar för att göra avfallshantering och återvinning så smidig och enkel som möjligt för våra kunder.

Sedan mars 2023 är vi en del av Renall, ett miljöserviceföretag som erbjuder avfalls- och återvinningslösningar, miljökonsulttjänster, kranbil- och transporttjänster, slamsugning, högtrycksspolning, fastighetsjour, och kommunala entreprenader. Det innebär att vi kan erbjuda dig fler tjänster och en enklare vardag.

Välkommen till Broms Renhållning
– För en enklare vardag